Friday, December 10, 2010

Hutspot

Hutspot lezat dari kentang dan daging
HUTSPOT

Bahan:
Kentang 2 kg
Daging klapstuk 500 g
Wortel 1 kg
Mentega 80 g

Bumbu:
Bawang merah 250 g
Pala ½ sdt
Lada ½ sdt
Garam 1 sdm

Cara membuat:
  1. Daging direbus kira-kira 2 jam sampai empuk.
  2. Kentang dikupas, dicuci, ditaruh diatas daging.
  3. Wortel dikupas, dipotong-potong, dimasukkan ke di atas kentang.
  4. Bawang merah juga dimasukkan.
  5. Bahan-bahan yang telah direbus tadi dihaluskan. Diselai dengan mentega, lada, pala, garam, diaduk sampai rata.
  6. Daging diiris tipis dan diletakkan di atas.
  7. Dihidangkan dalam basi tertutup.

No comments:

Post a Comment