Hutspot lezat dari kentang dan daging |
HUTSPOT
Bahan:
Kentang 2 kg
Daging klapstuk 500 g
Wortel 1 kg
Mentega 80 g
Bumbu:
Bawang merah 250 g
Pala ½ sdt
Lada ½ sdt
Garam 1 sdm
Bahan:
Kentang 2 kg
Daging klapstuk 500 g
Wortel 1 kg
Mentega 80 g
Bumbu:
Bawang merah 250 g
Pala ½ sdt
Lada ½ sdt
Garam 1 sdm
Cara membuat:
- Daging direbus kira-kira 2 jam sampai empuk.
- Kentang dikupas, dicuci, ditaruh diatas daging.
- Wortel dikupas, dipotong-potong, dimasukkan ke di atas kentang.
- Bawang merah juga dimasukkan.
- Bahan-bahan yang telah direbus tadi dihaluskan. Diselai dengan mentega, lada, pala, garam, diaduk sampai rata.
- Daging diiris tipis dan diletakkan di atas.
- Dihidangkan dalam basi tertutup.
No comments:
Post a Comment